sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Yli kaiken muun

 Ihmiselle tärkeintä maailmassa on voitto ja voittaminen. Yli kaiken on ylivoimainen voittaminen. Ylivoimaista hopeamitalistia ja ylivoimaista pronssimitalistia ei ole, koska heillä on voittajansa. Ylivoimaiseen joukkueeseen voidaan roolittaa erityisosaajia, mutta jokaisessa joukkueessa on ykkönen, joka on ylitse muiden. Ykköstä ihannoidaan ja muut ovat rivijäseniä olivatpa miten hyviä tahansa.

Kansakoulun hiihtokilpailussa olin 7-vuotiaana pientä vaille voittaa kisan, mutta pyllähdin loppusuoran töyssyssä ja tulin toiseksi. Omakotiyhdistyksen hiihtokilpailussa sijoituin toiselle sijalle vielä 9-vuotiaana. Lopetin kilpahiihdon 10-vuotiaana kuudenteen sijaan. Jälkeenpäin kuulin, että nimeäni kuulutettiin monta kertaa, mutta olin ehtinyt jo poistua alueelta. Mielestäni oli täysin käsittämätöntä, että vielä kuudes sija olisi oikeuttanut lusikkaan, joten en myöhemminkään lusikan perään kysellyt.

Koko maailmassa on jaettavaa vain rajallinen määrä, joten hyväosaisten hyvinvointia voidaan edistää vain vähäosaisten ja osattomien hyvinvointia rajoittamalla. Myöskään parhaille asuinsijoille ei voida rakentaa uutta ilmettä ilman että entinen tuhoutuu.

 
Vuonna 2024 sotaa käydään maailman markkinaherruudesta. Voiton saamiseksi ja voiton oikeuttamiseksi  tarvitaan ylivoimainen asevoima. Yli kaiken muun on voitto ja voittaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti