sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Rehellisiä lottomiljonäärejä on olemassa

Miten harvinaista on jättipotin voittaminen lotossa? On kehitelty mielikuva golfin pelaajasta. Pelaajan silmät peitetään. Häntä pyöritetään hyrränä vähän aikaa. Sitten hän lyö palloa. Jos pallo vierii 50 metrin päässä olevaan reikään, hän on yhtä onnekas kuin lottomiljonääri.

Itse olen aikoinaan tavannut lottomiljonäärin. Hän oli maksanut velkansa ja aloittanut uuden elämän. Kivat hänelle, vaan ei minulle. Sanotaanhan, ettei kranaatti putoa kahta kertaa samaan reikään. Tuskin sokkopallokaan vierii kahta kertaa yhtä lähelle - saati samaan reikään. Turha edes uneksia, että pääsisin lottomiljonäärinä paiskaamaan lottomiljonäärin kättä!

Kyllä sentään osui toinenkin tapaus kohdalle: R-kioskin peliautomaatilla kertoi eläkkeellä oleva herra olleensa kerran kaverin vieressä, kun tämä hyppäsi ilmaan ja ilmoitti voittaneensa 200 000 euroa! Toinen osumani oli siis tavata tyyppi, joka oli ollut todistamassa jonkun onnekkaan tyypin huippuhetkeä. Jos en olisi koskaan tavannut aitoa lottomiljonääriä tai tyyppiä, joka on ollut voittajan vieressä verekseltään, en olisi ehkä koskaan uskonut, että rahapelissä on mahdollista voittaa suuria summia ja voittaa ne rehellisesti.

Tiedetään, että suurien rahakasojen jakamiseen liittyy aina jossakin vaiheessa väärinkäytöksiä. Joku sulloo ylimääräisiä kolikoita suoraan laukkuunsa. Joku kierrättää rahoja säätiöiden kautta itselleen ja kavereilleen. Viimeistään avustusten kohteissa pääsevät kavallukset ja korruptio rehottamaan. On peräti inhimillistä, että valtavien rahamäärien liikuttelu on saman tapaista kuin kannettaisiin vuotavalla saavilla vettä saunaan. 

Koska olen menettänyt mahdollisuuteni suureen lottovoittoon, viihdytän itseäni odottamalla uusia kohu-uutisia rahapelien kiehtovasta maailmasta. Tähtihetki oli, kun pallokone ei lähtenyt käyntiin. En hämmästynyt, kun uudet taikapallot osoittautuivat kiinalaiseksi laatutyöksi. Sivumennen mainittiin, että lottopalloja uusittaessa kaikkia vanhoja palloja ei enää löytynyt! Miten moninkertaisiksi mahdollisuudet voittoon kasvoivat niillä, jotka tiesivät, mitkä numerot joiltakin kierroksilta puuttuivat? Entä kun kone arpoi pallon 21, joka olikin 12 vai puuttuiko väärä pallo? Hyvää - sanoivat viralliset valvojat silmät pyöreinä - iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti