keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pyramidi Punavuoreen?

Helsingin Punavuoreen suunnitellaan 16-kerroksista pyramidia. Toimi- ja asuintiloiksi kaavaillun pyramidin perustus haluttaisiin laskea 1930-luvulta peräisin olevan tehdaskompleksin sisäpihaan. Sieltä se nousisi varjostamaan Sinebrychoffin kukkulaa ja kaikkia lähikortteleita aurinkokellon viisarin tapaan.

Suunnitelma on kaikin puolin hullu. Rakentaminen haittaisi lähiliikennettä 2-3 vuotta. Sen jälkeen lisääntynyt liikenne jäisi pysyväksi haitaksi lähikortteleille. Valmistuttuaan tuo poikkeuksellisen typerän näköinen maamerkki ei vain varjostaisi koko lähiseutua, vaan se olisi myös epäkäytännöllinen ja vaarallinen. Epäkäytännöllinen se olisi siksi, että uudisrakennus ruhjottaisiin vanhanaikaisen korttelin sisään. Vaarallinen se olisi siksi, että kokonaisuudesta tulisi pelastuskalustolle liian haasteellinen, kun nosturiautot eivät mahtuisi sisäpihalle eivätkä ylettyisi ulkokautta kohteisiin. Jättimäisenä lumen ja sadeveden keräämönä kompleksista kehittyisi tulevaisuudessa homepesä.

Jos kaupungin päättävät elimet eivät voi taikka halua hanketta torjua, kasvaa Punavuoreen sarvi, jonka esteettisyys korvaa lämpövoimaloiden hiilikasat, jos niistä milloinkaan eroon päästään. Etukäteinen ehdotukseni mahdolliseen nimikilpailuun on Punasarvi. Maalattakoon ja lasitettakoon sarvi sitten myös nimensä väriseksi maamerkiksi, punaisena säteileväksi Punavuoren Punasarveksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti