maanantai 21. maaliskuuta 2011

Vaalipaneelin naamarit

Kuvitellaan hetki, että poliitikot heittävät pois vaalinaamarit ja rupeavat keskustelemaan asioista samalla tavalla kuin ajattelevat!

Poliitikko A: Me teemme mitä vain - rikkaiden aseman parantamiseksi. Ainoastaan äveriäät voivat tarjota työtä ja hyvinvointia kaikille. Tyhjätaskut eivät voi luoda uusia työpaikkoja. Ihanteemme on valtio, joka on kokonaan alistettu markkinavoimien käyttöön.

Poliitikko B: Maaseudun elinkeinonharjoittajien edut on turvattava. Tukiaiset on suunnattava suurtuottajille, sillä vain ne pystyvät tuottamaan riittävästi kotimaista ruokaa. Koko valtakunnan kattava, meille kuuliainen virkakoneisto on kestävän kehityksen edellytys.

Poliitikko C: Ihanteemme on vahva keskiluokka. Sen vuoksi puolustamme suuri- ja keskituloisille palkansaajille suurempia palkankorotuksia kuin pienituloisille.Vain hyvinvoipa keskiluokka pystyy näkemään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien hädän. Hallituksen talouspolitiikka ei muuksi muutu, olimmepa hallituksessa tai sen ulkopuolella, mutta nimityspolitiikan pitää olla keskiluokan hallussa.

Poliitikko D: Olemme riisuneet poliitikoilta naamarit. Suuret puolueet ovat luotsanneet kansakuntaa, mutta ne eivät tunnusta tekemiään virheitä. Ne eivät halua vastata suoraan niille esitettyihin kysymyksiin. Me emme voi muuttaa mitään. Me voimme vain vaatia, että valtapuolueet todella kantavat vastuunsa. Olemme vain ainoa kanava, jossa voi hämmentää seisovaa vettä.

Poliitikko E: Kannatamme sekä pehmeitä että kovia arvoja. Ydinvoimaa vastustamme kaikin keinoin; opposition keinoin oppositiossa ja hallituksessa pysymisen keinoin hallituksessa. Meistä tosin tuntuu siltä, että taistelu tuulivoiman puolesta kääntyy taisteluksi tuulimyllyjä vastaan. Arvomme mitataan tulevien sukupolvien  elinmahdollisuuksina. Ymmärrämme kuitenkin, että elämme juuri tässä ajassa, emme iäisyydessä.

Poliitikko F: Me edustamme kansan oikeustajua. Jos kakkua ei riitä jaettavaksi vähäväkisille, kakun jaossa pitää ainakin yrittää vuorotella. Kakku on lähtöisin kansan karttuisasta kädestä, joten siihen pitää palautua muutakin kuin muruset. Meille vapaus tarkoittaa ajatuksen vapautta, pääoma tarkoittaa omaa selkänahkaa ja hyvinvointi tunnetta, jonka vain hevoseton mies voi kokea.

Poliitikko G: Kotoisessa piirissämme asuvat niin kulttuuri kuin rahavalta. Kielimuurin murtaminen tarkoittaa samaa kuin pääomien suojan poistaminen verotuksesta: Jos suoja katoaa, niin poutapilvet kauas pois karkaavat ja paksu routa peittää maan.

Poliitikko H: Kaikki on korkeammassa kädessä. Kannatamme hyväksi katsomiamme asioita. Itsellämme meillä on jo kaikkea, aivan kaikkea. Emme tarvitse politiikkaa. Politiikka tarvitsee meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti