tiistai 3. elokuuta 2010

Uutissähkeitä

Karhuhavainto Metsänkorvessa

Metsänkorvessa on saatu varma havainto karhusta. Poliisin, rajavartioston, reserviläisten ja panssariprikaatin yksiköt on komennettu karhun perään. Havaintoalueen yläpuolella pörrää myös helikopterilaivue ja muutamia ilmailun harrastajia omilla koneillaan. Karhu on kadonnut metsän pimeyteen. Kaikkia Metsänkorvessa asuvia ihmisiä on kehotettu pysymään liikkumatta sisätiloissa. Sen sijaan Korpimaassa on ammuttu karhunpennuksi tunnistettu peto. Toinen pentupeto pääsi pyssymiesten käsistä livistämään Korpimaan metsikköön.

Haastattelimme Karvaisten Nisäkkäiden Karkailulaitoksen Tulevaisuusosaston Varaumayksikön (KaNiKaTuVa) vs. apulaisyli-intendetti Santeri Saivarta karhujahdin johdosta. Hänen mukaansa ei ole aivan poissuljettua, että karhuksi luultu eläin Metsänkorvessa olisi ollut hirven takalisto. Tiheikössä pyllistävän hirven peräpeili saattaa hyvinkin muistuttaa seisomaan noussutta karhua. Sen sijaan Korpimaassa kaadettu karhunpenikka oli ilmiselvä karhu. Karkuun päässyt otus saattoi hänen mukaansa kuitenkin olla myös pennun takaa-ajama rusakko.

Petrus Probosnan kaljamaha

Maailmanluokan elokuvatähti Petrus Probosna on bongattu Santa Torpezin beachilla ranta-asussa. Pelkkiin shortseihin sonnustautuneen megatähden kaljamaha kauhistutti auringonpalvojia.
Eri puolilta maailmaa on saatu syvää paheksuntaa ilmaisevia viestejä. World´s New Trainers Ltd:n tekemän haastattelukierroksen tulos oli murskaava: Cap de la Chevressä joka 33:s turisti äimisteli kuulemaansa, kun taas Kumanovossa vastaava tulos oli joka 173:s. Tuloksen suuri hajonta kummastuttaa tutkijoita. Tutkimuksen uusimista useammissa otantapisteissä ovat ehtineet vaatia useiden metropolien pormestarit.

Lahjusskandaalit tärisyttävät maailmaa

Kuninkaallisten saamien häälahjojen joukossa on epäilty olevan lahjuksia. Ylimpien oikeusasteiden mukaan kuninkaallisia ei kuitenkaan voida lahjoa eikä kiristää, sillä kuninkaalliset eivät yksityishenkilöinä edusta kuningashuonetta eivätkä virkatehtävissään ole yksityishenkilöitä.

Tutkimusten mukaan lahjonta on vähäisempää Pohjolassa kuin kehitysmaissa, mutta tutkimukset koskevat vain julkista valtaa eikä muunlaista kaupallista lahjontaa Pohjolasta kehitysmaihin tutkita lainkaan. Tutkinta olisikin turhaa, sillä oikeuskäytännön mukaan lahjontaa ei tapahdu, jos lahjottu henkilö on muu kuin virkamies.

Etelä-Afrikassa  veritimantteja saaneet maailmanluokan tähtöset haastettiin todistamaan sotarikosoikeuteen. Se olikin kohtuullista, koska muuten sodassa ja rakkaudessa kaikki olisi sallittua. Venäjällä on ollut käsiteltävänä lakialoite, jonka mukaan lahjonnasta saisi poltinmerkistä ranteeseen. Eipä ole aloitteesta sen koommin mitään kuulunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti