lauantai 14. elokuuta 2010

Taiteen korkeaveisu

Myös nykytaidetta pitää kehittää. Tottahan sitä kehitetään ja se kehittyy koko ajan, mutta eräs nykytaiteen muoto on kymmenien vuosien ajan polkenut paikallaan. Se on tämä, kun romuista ja jätteistä tehdään taidetta. Uusiokäyttö on hyvä asia, mutta sen voi tehdä paremmin!

Miksi rahdata rojua sinne, mistä se on jo kerran tai monta kertaa heitetty pois? Paljon kustannustehokkaampaa olisi rakentaa katsomot jätteenkäsittelylaitosten, kaatopaikkojen, purkamoiden ja jätealtaiden viereen. Yleisö saisi katsella livenä päästöjään - pääsymaksua vastaan tietenkin. Taiteilijat saisivat kasata teoksiaan paikan päällä ja heiltä säästyisi rahtikustannuksia. Samalla he tulisivat yleisölle tutuiksi ja myymättä jääneet teokset voisi jättää sinne, minne ne kuuluvatkin.

Jätekatsomoiden ohessa järjestettäisiin taidehuutokauppoja ja pidettäisiin luentoja jätteiden käsittelystä. Tutkijat esittelisivät uusiokäytön sovelluksia ja poliitikot pitäisivät vaalipuheitaan.
Tietenkin kaikkiin Suomessa järjestettäviin tapahtumiin kuuluu myös olennaisena osana olut ja grillaaminen, joten eiköhän tässä ole taidemesenaateille, markkinoiden puuhamiehille ja idealisteillekin kosolti ideaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti