torstai 26. elokuuta 2010

Indus tulvii

Pakistanin tulvakatastrofit ovat järkyttäviä. Pakistan on ydinasevaltio. Toivottavasti ydinaseet ovat turvassa vuorilla, etteivät tulvat turmele niitä. Eivätkä sissit pääse niihin käsiksi.
Kun Indus tulvii, niin tulvan alle joutuneita ihmisiä on niin paljon, ettei mistään riitä kaikille apua. Pienet avustusjärjestöjen leirit siellä täällä ovat kuin hyttysten jätöksiä vesilakeuksilla. Hätäavuksi tarkoitettuja paketteja ei näy muualla kuin avustusjärjestöjen mainosfilmeissä.
Pakistanin hallitusta syytetään kerta toisensa jälkeen siitä, ettei se tee mitään, kun Indus tulvii. Hallituksella on kuitenkin täysi työ varustautua tulvia seuraavan sekasorron torjumiseen. Paljon on pelissä: Oman vallan säilyttäminen, oman omaisuuden suojaaminen ja sijoittaminen ulkomaille pahimman varalta sekä luonnollisesti omien sukulaisten ja suosikkien elinolojen turvaaminen. Taistelu sissien ja muiden oppositiovoimien kanssa jäljellä olevan elintilan hallinnasta on ankara. Ja kun tulva laskee, köyhät on pystyttävä työntämään takaisin alaville alueille.
Ehkäpä ainoa vähänkään apua antava menettely olisi se, että EUn alueelta pakkolunastettaisiin kaikki asumiskelpoiset huvijahdit ja laivattaisiin ne tulva-alueille. Tietenkin riittävällä ruoka-, juoma-, polttoaine- ym. tarvikkeilla lastattuina.
Mutta mitä se semmoinen apu olisi? Kuka sen hyväksyisi? Ketkä kaappaisivat tavarat ja myisivät jahdit eteenpäin? Ja sekin apu olisi aina myöhässä! Joten kun Indus tulvii, niin antaa sen tulvia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti