maanantai 1. helmikuuta 2010

Lyhyt politiikan käsikirja

Olet päättänyt ryhtyä poliitikoksi.

Jos olet todella valovoimainen ja energinen populisti, perusta itsellesi oma puolue. Huomaa kuitenkin, että hallituspuolueen status voi omana elinaikanasi jäädä saamatta.

Jos olet tavallinen tallaaja, valitse jokin hallituspuolue. Valtapuolue tarjoaa monia mahdollisuuksia myös mahdollisina oppositiovuosina. Sisäistä valitsemasi puolueen arvomaailma. Unohda vanha persoonasi ja omaksu puolueesi tyyli ja fraseologia. Älä sooloile. Esiinny joka tilanteessa vakaumuksellisen puolueuskollisen perikuvana.

Ole aina puolueesi linjoilla, miten vääriä tahansa ne ovatkin. Hauku aina muiden puolueiden esitykset, miten oikeita tahansa ne ovatkin. Poikkeus: Noudata hallituskumppanuuden aikana haukkumiselle asetettuja rajoituksia.

Näillä yksinkertaisilla ohjeilla tulet menestymään, mikäli sinulla on onni matkassa. Jos olet kyllin röyhkeä ja ilkeä muita kohtaan, saatat päästä hierarkiassa korkealle. Jos suosiosi perustuu liiaksi asiakysymyksissä menestymiseen, olet vaarassa tulla puukotetuksi selkään tai kampitetuksi sivuraiteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti