lauantai 20. helmikuuta 2010

Oman onnensa seppä

Metsien mies tuli Stadiin onneansa etsimään. Ensin hän kääri hihat ja meni hallituspuolueen puoluetoimistoon kysymään töitä. "Hihojen kääriminen on hyvä, mutta se ei riitä", sanoi työhönottaja ja jatkoi: "Tutkimme sinut vielä alastomana." Siihen mies ei suostunut, vaan jatkoi työnhakumatkaansa toisen hallituspuolueen puoluetoimistoon. "Näen kyllä, mistä olet tulossa. Sinulla on vieläkin hihat käärittyinä", sanoi työhönottaja. "Oletko kiinnostunut metsätöistä Lapin luonnonsuojelualueella?" "En ole. Olen sieltä juuri tulossa", vastasi mies ja lähti. Sen jälkeen hän meni oppositiopuolueen puoluetoimistoon. " Mutta sieltähän se tulee oikein duunarin näköinen mies", iloitsi työhönottaja. "Tarvitsemme täsmälleen sinun näköisesi miehen vaalimainoksemme mannekiiniksi!"

Seuraavissa vaaleissa oppositiossa olevan puolueen mainoksissa komeili housuton mies maansiirtokoneen puikoissa, paidanhihat käärittyinä, taustanaan Pallastunturin luonnonsuojelualueen komeat ikimaisemat. Tekstinä oli "Tälle menolle on saatava muutos!"

Vaalien aikaan itse metsien mies loikoili Thaimaan aurinkoisilla hiekkarannoilla jonkin viikkolehden kustantamalla ilmaismatkalla. Sen jälkeen hänen ei enää tiedetty muuta tekevänkään kuin antavan lausuntoja rakkaudesta, ruokaresepteistä, kodin sisustamisesta, uskonnosta, tulppaaneista, viinilaaduista, vapaa-ajan vaatteista, horoskoopeista sun muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti