sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Maapallon valtiaat

Ensimmäisen Mooseksen kirjan mukaan "alussa loi Jumala taivaan ja maan". Nykytieteen tutkimusten perusteella maapallon iäksi on tarkennettu 4,6 miljardia vuotta. Tieteelliset arviot ihmisen 2-4 miljoonan vuoden aikaisista kehitysvaiheista ovat hajallaan, joten mitään ristiriitaa luomiskertomuksen ja tieteen välillä ei ole. Alku on alku laskutavasta riippumatta.

Vaikeampaa on ennustaa maapallon loppua - puhumattakaan koko maailmankaikkeuden loppua. Tutkijat ovat laskeneet, että aurinko sammuu 5 miljardin vuoden kuluttua, joten maapallon uskotaan säilyvän ihmiselle elinkelpoisena vielä lähes 2 miljoonaa vuotta eli niin kauan kuin maan kiertorata auringon ympäri tarjoaa ihmiselle suotuisan ympäristön eli ettei tule liian kuumat oltavat.

 

Erään fyysikon laskelmien mukaan koko maailmankaikkeus hiipuu niin hitaasti, että siihen menee lähes ihmisjärjelle käsittämätön aika, joten ihmiskunnan kohtalon hetket ovat käsillä hyvinkin paljon sitä aikaisemmin. Evankeliumissa todetaan Matteuksen mukaan, että "siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin".
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti