torstai 25. marraskuuta 2010

Kolmen suuren hallitus

Kolmen suuren hallitus lienee vaalien jälkeen ainoa oikea ratkaisu. Sen ei tarvitse tarkoittaa kolmen suurimman hallitusta, sillä persut halutaan varmasti jättää oppositioon. Kokoomuksen, demareiden ja keskustan koalitio edustaisi sellaisenaan juuri niitä tahoja, jotka ovat vastuussa Euroopan unioniin menosta ja siellä tehtävistä ratkaisuista. Sirpaleisella oppositiolla ei ole valtaa, koska sillä ei ole yhtenäisyyttä.

Kolmen suuren hallituksella olisi teoriassa mahdollisuus ylläpitää toimivat suhteet niin elinkeinoelämään, ammattijärjestöihin, armeijaan, Venäjään kuin USAhan. Lakiesitysten olisi mahdollista mennä läpi eduskunnassa ja nimitysasiat riideltäisiin kabineteissa.

Kun oppositio kuihtuisi, valtapuolueiden koalitio saisi rauhassa haljeta ja Suomi pääsisi vihdoin kaksipuoluejärjestelmään. Kahden tasavahvan puolueen vuorottelu vallankahvassa takaisi, ettei nimityspolitiikka urautuisi. Kansakunnan kyvykkäimmät voimat saisivat ennen eläkeikää mahdollisuutensa ja oppositio olisi kyllin vahva vastapaino vallassa olevalle puolueelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti