perjantai 19. marraskuuta 2010

Postikortteja 2


Postcard gallery II
Antti Kautto design
Joulukortin teksti kertoo joulun jännityksestä: Pukki tulee! Oletko valmis? Joulun jännittävin hetki on käsillä, kun pukki vihdoin pitkän odottelun jälkeen saapuu. Kurkistaako pukki ikkunasta? Tuleeko savupiipun kautta? Kopisteleeko eteisessä? Tämä pukki tulee moottorikelkalla ja hetkellä, jolloin häntä vähiten osataan odottaa.


Juhlallista pukkiperinnettä on syytä syventää herkillä runoilla, jotka muotoillaan tunnelmiltaan niin inhimillisiksi kuin mahdollista. Mikä voi olla sykähdyttävämpää kuin hartaasti toivotun lahjan puuttuminen? Ja toisaalta riemullinen aavistus, että joku toinen on toivotun lahjan saanut ja osaa iloita siitä ehkä vieläkin enemmän!

Tämä historiallinen postikortti liittyy Korvatunturin jakelutoimintojen tehostamiseen. Joululahjojen määrän jatkuvasti lisääntyessä suurten kaupunkien jakelu päätettiin ulkoistaa ulkomaisille jakeluyhtiöille, määräaikaisten tonttujen toimet jättää täyttämättä ja vanhat tontut siirtää varhaissyytingille. Maaseutujen haja-asutus ja pienet taajamat jäivät pukille yksinään. Tässä kuvassa joulupukki kaupittelee viimeisiä lahjojaan juhannuksen aikoihin Läyliäisten Seuralan parkkipaikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti