torstai 18. marraskuuta 2010

Kreikka, Irlanti, Portugali...ja mörkö

Mitä yhtäläisyyttä on Kreikan ja Irlannin talouskriiseillä? Se, että keinottelijoiden pikavoitot kuivuvat ja tappioita uhkaa tulla. Tappioiden maksumiehiksi pitää saada sivulliset, sillä keinottelijat eivät ole oikeita keinottelijoita, jos keinottelu on tappiollista.

Keinottelun pitää olla reilusti voitollista. Keinottelussa ovat mukana lainanantajat. Lainanantajat vastustavat velkasaneerausta viimeiseen asti, koska velkojen saneerauksessa velkojen takaisinmaksu on minimaalista. Keinottelijoiden voitot ja lainanantajien tappiot pitää nyt maksattaa EUn yhteisistä rahastoista niin pitkälle kuin niissä rahaa riittää.

Pienen Portugalin mahdolliseen romahdukseen rahat vielä riittävät. Kun rahastot on kauhottu tyhjiin, ruvetaan rahastamaan takauksia antaneita euro-valtioita. Mitä vakuuksia tällaisiin takauksiin on saatavissa? Asiantuntijat vastaavat, että hyvä kysymys!

Miksi keinottelijoiden voitot pitää maksattaa sivullisilla? Hallitusten viesti ei ole oikein mennyt perille, vastaavat ministerit! Mutta tottakai kansan syvät rivit ymmärtävät. Euroopan unioni, euro-maat ja euro kestävät niin kauan kuin keinottelua tuetaan.

Mitä tapahtuu, jos keinottelun tukeminen lopetetaan? Mörkö tulee ja syö töppöset, tietää vanha kansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti