keskiviikko 21. elokuuta 2024

Turvallinen ikä

Milloin on turvallinen ikä aloittaa tupakointi, viinan juominen tai huumeiden käyttö? Tupakoinnin voi aloittaa jo silloin kun tietää varmasti kuolevansa parin vuoden sisällä. Viinan juomisen ja huumeiden käytön voi turvallisesti aloittaa kuolinvuoteellaan.

Turvallista ikää omaisuuden hankkimiseen on vaikeampi määritellä, sillä omaisuuden voi saada jo syntyessään, vähitellen tai kertarysäyksellä ja ehkä joku myös viimeisillä hetkillään. Ehkä turvallisinta on saada omaisuutta vasta viimeisillä hetkillään, koska silloin ei ainakaan omana elinaikanaan omaisuutta voi menettää, koska silloin käy niin, että se onkin omaisuus, joka vaihtaa omistajaa.

Turvallista ikää ei tämä maapallo ole koskaan tarjonnut eläville olennoille. Jopa paratiissa on ollut hyvän ja pahan tiedon puu. Ihmiset ovat tappaneet toisiaan ja armeijoilla on tuhottu sitä mitä rauhanoloissa on rakennettu. Pedoilla on aina ollut petonsa ja saaliilla jakajansa. Ja tulevaisuutta - sitä voi ennustella vain tarkastelemalla, mitä menneisyyden hämärissä on tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti