tiistai 14. maaliskuuta 2023

Demokratian leimasin peittää politiikan asennevammaisuuden

Poliittinen suuntautuminen lyö ihmiseen leiman, jota on vaikea häivyttää. Poliittisesti värittyneen perimän katsotaan siirtyvän myös lapseen. Aikuinen ihminen voi johonkin puolueeseen liittymällä vahvistaa tai häivyttää saamansa perimän vaikutusta. Valitsemansa puolueen jäsenenä hänen on mahdollista pyrkiä sellaisiin mainetekoihin, joilla voi erottua massasta ja siten hyödyntää sidonnaisuuttaan puolueeseen.

Yhteiskunnan eri tasoilla  pyritään myös yksilöiden poliittista asennoitumista kartoittamaan ja ohjaamaan ala-asteen opinnoista korkeakoulututkintoihin asti. Suvun vaikutusvalta tai sen puuttuminen  toimivat kuitenkin joko voimavarana tai esteenä yksilön myöhemmässä elämässä. Missään demokratiassa ei yleinen äänioikeus kuitenkaan pysty takaamaan kaikkien hyvinvointia ja oikeutta tasa-arvoiseen elämään.

Politiikassa asennevammaiset poliitikot lyövät asennevammaisia vastustajiaan kuin vierasta sikaa. Tässä asennevammalla tarkoitetaan poliitikkojen nuivaa suhtautumista muiden puolueiden poliitikkojen esityksiin ilman asiallisia perusteita. Lähes kaikki keinot ovat sallittuja sodassa, rakkaudessa ja politiikassa. Äänestäjät lähtevät vahvimmalta näyttävän mukaan. Niin tapahtui Rooman maailmanvallan aikana, kun kaukoidäntuntemus perustui silkkitien kaupankäyntiin eikä Amerikan mantereista ja vanhoista kulttuureista ollut mitään tietoa. Niin tapahtuu myös tänään, kun tulevasta maailmastakaan ei ole mitään tietoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti