maanantai 10. lokakuuta 2022

Tiedonsiirto ei ole riskitöntä

Maapallon vuoret, laaksot, tasangot, kasvillisuus, joet, järvet ja meret, taivas, pilvet, aurinko ja kuu ovat luoneet kullekin sukupolvelle tutun ympäristön. Luolapiirroksiin hahmotellut eläin- ja ihmishahmot ovat säilyneet vuosituhansien ajan. Kirjoitusmerkeistä ja muista symboleista, luista, kivettymistä, raunioista ja kaivauksista löytyneistä esineistä on voitu hahmotella muinaista elämänmenoa.

Kaunista maapalloa suurempaa perintöä on vaikea kuvitella ilman Taivasten valtakuntaa. Tähtitieteen keinoin ei Luvattua maata kuitenkaan voi löytää. Olisikin merkillistä, jos sinne pääsisi avaruusaluksella. Sydämen ääntä seuraamallakin voi päästä pidemmälle, mutta mitään maata ei sydämestäkään voi löytää.

Mahdollisuuksien rajoissa olisi sellainen elämäntapa, jolla nykyisen maapallon voisi säilyttää asuttavana tuleville sukupolville, mutta aivan lähitulevaisuudessa sellaista pyrkimystä ei näytä olevan tulossa.

Onneksi luolat ovat aina tarjonneet suojaa niin ihmisille kuin eläimille. Kuitenkin vain ihminen on luolapiirroksista alkaen pystynyt siirtämään tietojaan seuraaville sukupolville. Mutta kuten olemme saaneet havaita, niin tiedonsiirto sukupolvelta toiselle on johtanut myös lähes hallitsemattomiin riskeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti