tiistai 11. lokakuuta 2016

Uutta tuulta maailmantalouden kehittämiseen!

Moraalittomuus, epähieno käyttäytyminen ja röyhkeyily ovat saamassa yliotteen globalisoituvassa maailmassa. Lisääntyvä väkimäärä luo ahtautta, jossa vain kyynärpäitä käyttämällä on mahdollista päästä eteenpäin. Aktiviteetit ovat elämyshakuisia ja elämyksiä etsitään ulkoisista ärsykkeistä. Bisnesmaailma tuottaa turhia ärsykkeitä yhä lisääntyvässä määrin. Turhaakin turhempaan ärsyketuotantoon tukeutuu jopa unelma kestävästä kehityksestä ja jatkuvasta taloudellisesta kasvusta.

Mitä tästä on tulossa? Taloustieteilijät tarjoilevat ratkaisuksi joustavia työsuhteita ja joustavaa palkkapolitiikkaa myös kehittyneisiin maihin. Joustohan on huipussaa jo kehittymättömissä maissa eli maissa, joissa tarpeelliset ja tarpeettomat hyödykkeet valmistetaan kehittyneisiin maihin. Nykykehityksen ääripäässä häämöttää kuitenkin paluu puhtaaseen orjayhteiskuntaan.

Vielä tällä hetkellä haaveillaan, että robotit voisivat tulevaisuudessa toimia orjatyövoimana. On kuitenkin järjetöntä ajatella, että kaikki ihmiset tulisivat joskus olemaan vapaita ja keskenään tasa-arvoisia. Sellaisessa yhteiskunnassa kaikilla tulisi olla käytössään oma robotti. Uskottavampi visio on, että robotit monen muun tekemisensä ohella tulevat vahtimaan ihmisorjien työtä ja toimimaan heidän paimeninaan.

Paddle board









Outside sail
Esittelen tässä pari ikivanhaa innovaatiota, joilla pääsee mukavasti eteenpäin. Toinen niistä on siipirataslauta ja toinen peräpurjevene. Niillä haluan vinkata, että kehityksen painopistettä  tulisi kääntää päinvastaiseen suuntaan eli hidastuvaan kehitykseen ja taloudellisen kasvun laskevaan trendiin. Samalla olisi ilmansaasteiden päästöjä hoidettava aivan muilla konsteilla kuin päästömaksujen kasinotaloudella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti