perjantai 19. heinäkuuta 2024

Johan on markkinat!

Euroopan suurimmat huumemarkkinat ovat kannabismarkkinat. Myös Suomessa eniten käytetty huume lienee kannabis. 

Hamppu on Cannabis sativa -kasvin lajike, jota viljellään sen siementen, öljyn ja kuitujen vuoksi. Siitä saadaan elintarvikkeita, rehua ja kosmetiikkatuotteita. Kuituhampusta ja öljyhampun korresta valmistetaan myös paljon muuta - kuten  rakennusmateriaaleja ja tekstiilejä. Mutta, mutta Cannabis sativa -kasvin lajikkeista valmistetaan myös päihdyttäviä huumeita kuten kannabis, marihuana ja hasis, jotka suurina annoksina aiheuttavat käyttäjissään psykoottisia oireita.

Kasvikunnasta ovat peräisin myös kokaiini ja kati. Kokaiinia valmistetaan Coca -pensaiden lehdistä ja katia Catha edulis -pensaan lehdistä. Unikkokasvista valmistettava ooppiumi ja siitä edelleen valmistettava heroiini ovat myös aikojen kuluessa toimineet sekä lääkkeinä että huumeina.

Amfetamiinia ja sen johdannaista ekstaasia valmistetaan synteettisesti. LSD tunnetaan puolisynteettisenä psykedeelinä, joka aiheuttaa käyttäjilleen aistiharjoja ja muuntunutta  tajunnantilaa. Pelkästään muuntohuumeita kehitetään koko ajan lisää siinä määrin, että huumemarkkinoita valvovien viranomaisten on mahdotonta pysyä rallissa mukana. Jokaisen yksittäisen ihmisen on vain pidettävä huolta itsestään ennen kuin se on liian myöhäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti