keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Uusi normaali

Ihmiskunnan kirjoitettu historia on täynnä kuvauksia ihmisten, eläinten ja muun Luojan luoman luonnon kokemista kauheuksista. Tällä kertaa riehuva pandemia kuuluu samaan sarjaan. Elämme tulisen tynnyrin kannella, jonka ohut pinta on jäähtynyt juuri meille sopivaksi. Tynnyriä uhkaavat ulkopuoliset uhatkaan eivät ole juuri meidän aikanamme toteutuneet.

Tämän pandemian vuoksi joutuvat kärsimään kaikkien tarttuvien tautien, perussairauksien, onnettomuuksien ja sotien uhrit, nälänhädässä olevat ja yltäkylläisyydessä elävät. Kaikki omalla tavallaan.

Muutaman kuukauden kuluessa on ruvettu puhumaan pandemian jälkeisestä uudesta normaalista. Vielä emme tiedä, milloin tämä tai uusi pandemia antaa tilaa uudelle normaalille ja mitä se uusi normaali voisi olla.

Jotain voimme kuitenkin päätellä siitä innostuksesta, millä avaruuden valloitusta valmistellaan tieteellisellä, teknisellä ja taloudellisella voimalla sekä mallinnetaan elokuvien ja pelien virtuaalitodellisuudella.

   
Viimeistään avaruuden valloituksen myötä ihmiskunnalle lopulta avautuu sopiva uusi normaali. Tietenkin maapallolle joutuu jäämään suurin osa ihmiskuntaa, sillä avaruusaluksiin mahtuvat vain harvat ja valitut. Toivottavasti muutamat heistä saavat nähdä tuon täysin uuden normaalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti