maanantai 13. tammikuuta 2020

Etelän aurinkoon jo helmikuussa?

Haluatko viettää ikimuistoisia hetkiä jo helmikuussa? Tarjoan tässä vinkin muutamia kohteita käsittävään kiertomatkaan. Sen aikana keskilämpötila pysyttelee +20 Celsius-asteen yläpuolella. Jos luottotietosi ovat kunnossa, vain terveytesi on rajana tälle matkalle. Vaadittavista papereista en  osaa sanoa. Riippunee minkä maan passilla lähdet liikkeelle. Matkatavaroita ei kannata ottaa mukaan, sillä tällä reissulla rähjääntyy. Itse tiedät, otatko kantaaksesi selkärepun, olkalaukun tai pelkän vyölaukun. Sen sijaan dollareita on hyvä piilottaa vaatteiden vuoriin ja kengänpohjiin, sillä käteisellä selviää monesta tilanteesta.

Aloita Marokon Marrakeshistä. Saapumisesi Länsi-Afrikkaan on omavalintainen ja riippuu siitä, mistä olet tulossa. Marrakeshin markkinoilla käy jokainen itseään kunnioittava ihminen ainakin kerran elämässään. Jos aurinko ei lämmitä, niin kova meno lämmittää varmasti. Sieltä voit siirtyä rannikolle, vaikkapa Agadiriin. Olet jo niin lähellä Kanariansaaria, että merimatkan voit tehdä purjeveneellä, jos saat sopivan kyydin. Tosin suora lento Marrakeshista Gran Canarialle kestää vain pari tuntia.

Gran Canarialla ei pidä jäädä turistien jalkoihin. Jatkat omaan rauhaan Fuerteventuralle ja sieltä edelleen Isla de Lobosille, Herran rauhaan. Autiutta riittää ja saat olla omissa oloissasi. Kevyt teltta kannattaa ostaa mukaan, jos joutuu yöpymään taivasalla eivätkä yhteydet satu kohdalleen. Kun olet kokenut erakkona olemisen autuuden, palaat tavalla tai toisella Gran Canarialle, josta otat suoran lennon Jamaicalle. Ylität Atlantin 18 tunnissa.

Nyt olet  todellisilla mestoilla. Ymmärrät, miksi Jamaica tuottaa kauniita pikajuoksijoita. Olosuhteet monipuoliselle liikunnalle ovat kaikin puolin loistavat. Voit itsekin lähteä juoksemaan kuumalle hiekkarannelle vaikkapa syrjäisen Portland Cottagen nurkille tai mihin suuntaan vain. Hiekkarantaa riittää. Menopaikoilla raggae raikaa! Kun olet päässyt hyvään vauhtiin, lennähdät Jamaikalta Hawaijille, Honoluluun. Suora lento puolen Tyynenmeren yli kestää vain viitisentoista tuntia.

Hawaiji ei olekaan hullumpi paikka. Kun olet mesonut tarpeeksi, tarvitset jälleen aikaa rauhoittumiseen. Missään ei ole niin rauhallista kuin pienen Ni' ihaun saaren kainalossa Halali'i -järven rantakivillä. En osaa neuvoa, miten sinne pääsee, mutta voit yöpyä viereisellä Kauain saarella. West Innin kotoisassa majatalossa saanet neuvoteltua sopivan venematkan ja saat vinkit tarvittavista varusteista. Dollareilla kaikki järjestyy. Olethan suoriutunut itsenäisesti tänne asti.

Seuraavalla etapilla ylität Tyynenmeren toisen puoliskon 18 tunnin lennolla Honolulusta Bangkokiin. Muutaman Bangkokissa vietetyn lepopäivän jälkeen jatkat parissa tunnissa Hai Phongiin suoralla lennolla.

Hai Phong on Pohjois-Vietnamin satamakaupunki, jossa riittää aktiiviteettejä eläväiselle matkaajalle. Sieltä pääset autokyydilllä bailaamaan Cat Ba Monkey Islandiin. Levättyäsi jatkat veneellä Lon Chau Islandiin, jossa levoton mielesi pääsee rauhoittamaan. Voit harrastaa melomista, purjehtimista ja oleilua katetuissa veneissä ihmeellisessä saaressa, jonka lahdelmat ovat jylhiä kuin jättiläisen syli, ylinnä sata metriä korkea majakka.

Hai Phongista on, ihme kyllä, suora 14 tunnin lento Nairobiin, Keniaan. Sen jälkeen olet takaisin Afrikassa. Kiertomatkasi alkoi Afrikan länsirannalta ja nyt tulla tupsahdit sen itärannalle. Näitä tantereita pitkin on kahdelle jalalle noussut hahmo jo 16 miljoonaa vuotta sitten lähtenyt valloittamaan maailmaa. Sinä olet pystynyt vaihtamaan maisemaa paljon nopeammin.

Nairobin hulinasta voit välillä irtautua, kun suunnistat Masai Maran kansallispuistoon. Sen jälkeen voit pistäytyä vaikkapa Kisumun kaupungissa. Tuskin siellä muuten tulee koskaan käydyksi. Jos haluat sulan hattuusi, voinet neuvotella Kisumussa veneretkestä jopa Victoria-järvelle.  Ei yhtään hullumpi ajatus.

Tähän opastettu matka sitten päättyy. Saat omin neuvoin lähteä kotia kohti. Enhän minä tiedä, mistä olet kotoisin. Ehkä Kapkaupungista, Roomasta, Vancouverista, Pietarista tai vaikkapa Tampereelta? Kiitos seurasta ja reipasta kotimatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti