sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Iltamäenlasku

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun Mahtivuoren suurmäessä on vuorossa iltamäenlasku. Mäenlaskua varten suurmäen alastulorinne on juhlavalaistu sateenkaaren väreillä siten, että poikittaiset väriraidat kattavat 5 metrin levyisinä kaistoina koko rinteen.

Naiskilpailijat ovat sonnustautuneet pitkiin, hopeanhohtoisiin iltapukuihin ja minkkiturkkeihin. Mieskilpailijoiden mustat frakit pilkottavat muhevien peurannahkaturkkien alta. He seisovat rivissä yksin ja pareittain punaisella matolla rinteen juurella. Juhla-asuiselle yleisölle on varattu terästettyjä glögejä 500 metriä pitkien pöytärivien mitalla. Kuulutusten välillä kovaäänisistä raikuu vuoroin hip-hop-räppiä ja round-the-clock-rokkia.

Hyppytornissa odottavat vuoroaan tuhannet ilotulitusraketit, jotka lauotaan taivaille sarjatulena, kun kilpailijoita haastatellaan. Koko tapahtuma kuvataan ja videoidaan. Kilpailijat sädehtivät kilpaa haastattelijoiden ja kuvaajien loisteessa. Juhlakisan avaa joku Kansainvälisten Mediakonsortioiden presidenteistä kuten Carlos Jesus Constructus tai sijaisensa.


 
Juhlakisan tekee poikkeuksellisen mielenkiintoiseksi se, että kilpailussa on vain yksi eli yleinen ja yhtäläinen kilpasarja miehille ja naisille.

Kisan idea: Kilpailijoiden tehtävänä on laskea, montako värikaistaa rinteessä on. Kilpavarustukseen kuuluu kynä ja omalla nimellä varustettu paperilappunen, johon kilpailijan tulee merkitä oma arvionsa. Oikein tai lähinnä oikein veikanneelle on luvassa palkintona 9 miljoonaa euroa, toiseksi parhaalle 5 miljoonaa euroa ja kolmanneksi parhaalle 2 miljoonaa euroa. Mikäli oikeita vastauksia jonkin voittoryhmän kohdalle osuu useita, niin palkinnonsaajan ratkaisee arpa, sillä palkintosummat ovat jakamattomat.

OBS! Laskutapa on vapaa, aikaa käytettävissä yksi tunti.

Voittajien nimiä ei heidän oman turvallisuutensa vuoksi julkaista. Voittajia ovat joka tapauksessa kaikki ne, jotka ovat tulleet kutsutuiksi ja päässeet saapumaan punaiselle matolle.

Tämä viihdekonsepti on vapaasti käytettävissä. Idean kehittely ja rahastus jätetään toteuttajan haaveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti