torstai 28. maaliskuuta 2024

Emme todellakaan tiedä, mitä kaikkea avaruudessa on meneillään

Stephen Hawking varoitti jo vuonna 2014 antamassaan haastattelussa, että tekoäly voi kehittyä ihmistä älykkäämmäksi, sillä tekoäly oppii suunnittelemaan itsensä uudelleen alati kiihtyvällä tahdilla. Sen sijaan  inhimillistä kehitystä rajoittaa hidas biologinen evoluutio. Tänä päivänä Elon Musk ja monet muut gurut ovat samaa mieltä.

Myös maallikon ajatus ponnahtaa tästä uusille urille: Esimerkiksi ufoista on turha kiistellä! Ufoja on vaikea todentaa ja uskoa niiden olemassaoloon. Tekoäly voi kuitenkin muuttaa käsityksiämme jopa aurinkokuntamme ulkopuolisesta kuhinasta.

Avaruuden lukemattomat kolkat ovat jo kauan sitten voineet kokea "inhimillisen elämän" kehittymiselle suotuisat ja paremmatkin olosuhteet kuin oma planeettamme. Tekoälyn ohjaamat härvelit ovat saattaneet iät ja ajat tutkia avaruutta ja raportoida myös sinisen planeettamme kehitysvaiheista.

Me ihmiset - sen paremmin kuin muutkaan kanssavaeltajamme avaruudessa - emme koskaan tule fyysisesti tapaamaan toisiamme. Parhaimmillaan mahdollinen yhteydenpito jää "ufojen" eli avaruudessa seikkailevien tekoälyviritelmien kesken tapahtuvaksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti