maanantai 29. toukokuuta 2023

Politiikan hiidenkirnu

 Oikeisto-vasemmisto-ajattelu on kupla, josta poliitikot pitävät kiinni pysyäkseen vallankahvassa. Poliitikkojen tehtävänä on pitää yllä mielikuvaa oikeistolaisesta ja vasemmistolaisesta politiikasta. Laulussakin todetaan, että oikeistolaiset kulkevat kadun oikeata laitaa ja juovat valkoviiniä, kun taas vasemmistolaiset kulkevat kadun vasenta laitaa ja juovat punaviiniä.

Politiikassa pidetään vanhoista perinteistä kiinni. Oikeisto-vasemmisto on käsite, josta ei haluta luopua, koska se perustuu yksilön asemaan yhteiskunnassa. Yhteiskunnat rakentuvat ikivanhan kaavan mukaan: Yksinvaltias ja alamaiset, yläluokka ja rahvas, rikkaat ja köyhät,  tilalliset ja maattomat, talonomistajat ja vuokralaiset, sivistyneet ja sivistymättömät, työnantajat ja työntekijät, kunnolliset ja kelvottomat, uskovaiset ja vääräuskoiset tai julkijumalattomat...jne...jne...

Paratiisissa ei liene kukaan omistanut mitään. Kaikki oli yhteistä ja annettua. Sellainen meno ei ihmistä kiinnostanut. Voimakkaimman piti saada oikeus vallata parhaat alueet ja rajata ne omaan käyttöönsä. Huomattiin myös, että ihmiset on järjestettävä arvojärjestykseen eikä siitä ole luovuttu edes demokraattisissa hallintomuodoissa. Lopputulos on tätä päivää ja säilynee ihmiskunnan loppuun saakka. Vallitseehan myös eläinkunnassa vahvimman oikeus oman reviirin muodostamiseen. Arvojärjestys ja omistusoikeus ovat vakionormeja. Sotien katsotaan myös kuuluvan samaan normistoon. Paratiisimaiset olosuhteet odottavat vasta taivaassa niitä, jotka sinne asti pääsevät.

Nykypäivän arkielämään kuuluva mediapyöritys on kasvanut sellaisiin mittoihin, ettei poliittisista käänteistä voi kukaan saada objektiivista kuvaa. Myös valtiollisella uutisoinnilla on silmiinpistävä tarkoitushakuisuus. Yleisen mielipiteen ohjailu ajaa yleisen edun ja tasapuolisuuden ohi oikealta ja vasemmalta. Vuosituhansien ajan eri puolilla maailmaa kypsytellyt keitokset ovat tänä päivänä tarjolla koko luomakunnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti