sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Avaruuden rikkauksien yksityistäminen

Avaruuden yksityistäminen on amerikkalaisten haaveena. Valkoinen talo toivoo, että yksityinen sektori alkaisi tutkia kaupallisen louhinnan mahdollisuuksia avaruudessa.

Näin pääsiäisenä tuleekin mieleen, että ongelmaksi saattaisi muodostua se, että ufoja alkaisi kiinnostaa kultalastissa olevien avaruusalusten ryöstely. Onneksi ufot voitaisiin tuhota edistyksellisellä sotakoneistolla.

Aivan mahdotonta ei sen sijaan ole, että muutaman sadan vuoden kuluessa tapahtuu seuraavaa:

Kaukana loistavan kultaisen tähden pintakerros sisältää mahtavat määrät puhdasta kultaa. Amerikkalainen avaruuslaivue saapuu tähdelle ja perustaa sinne valtavan kultakaivoksen. Muutamassa sadassa vuodessa tähdeltä rahdataan mielettömät määrät kultaa maapallolle.

Valtavilla rikkauksilla on sellainen ominaisuus, että ne kertyvät hyvin pienille alueille. Tälläkin kertaa huikea kultavuori nousee preerialle vain muutaman sadan hehtaarin alueelle. Kultaa kertyy niin paljon, että sillä voitaisiin maksaa kaikkien maailman valtioiden,  yksityisten yritysten ja jopa kaikkien yksittäisten ihmisten velat pois. Vakavaksi pulmaksi muodostuu, mille instanssille viime kädessä kaikki velat pitäisi maksaa?

Ongelma ratkaistaan siten, että velat, velkojat ja velalliset pidetään entisellään ja kullan hinnan annetaan romahtaa. Kulta ei kelpaa enää muuhun kuin kupoleiden, kuppien ja nuppien koristeeksi.  Kultavuorta ei tarvitse aidata eikä vartioida. Kultasepät saavat vapaasti hakea materiaalia kultavuorelta. Ufot on lyöty jo avaruudessa. Ne eivät rohkene tulla lähellekään.

Luonto ei pelkää. Se tulee hätiin karmaisevalla tavalla. Kultavuori on liian kapealla alueella. Maankuori ei kestä kullan painoa. Kultavuori romahtaa pinnan läpi ja katoaa maan uumeniin. Syntyneestä aukosta kohoaa laavapurkaus ja tuhkapilvi, joka hämärtää koko maapallon pariksi tuhanneksi vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti