torstai 27. joulukuuta 2018

Kuningasten kuningas

Tämä tarina ei kerro siitä kuninkaasta, joka loi taivaan ja maan. Tämä on tarina suurimmasta kuninkaasta, joka koskaan hallitsee maanpiiriä.

Kuningas on nimeltään Phenomental I Suuri. Hänen sotajoukkonsa ovat kaikkein suurimmat ja kaikkein parhaimpien sotapäälliköiden komennossa. Hänen alaisuudessaan toimivat kaikki muut kuninkaat, presidentit, pääministerit, hallitukset, parlamentit, teollisuudenhaarat ja liikeyritykset maassa, merellä ja ilmassa. Hänen omaisuuttaan ovat kaikki maapallon luonnonvarat ja rikkaudet. Sen vuoksi tämän kuningasten kuninkaan erityisessä suojeluksessa ovat kaikki työläiset, toimihenkilöt ja virkamiehet tehtäviensä laadusta riippumatta. Ilman heidän työpanostaan kuningas joutuisi  viettämään erakon elämää kaikkien rikkauksien keskellä aivan kuin Robinson Crusoe yksinäisellä saarella.

Kuningas Phenomental I Suuri hallitsee maan piiriä kovalla kädellä. Se on välttämätöntä, sillä kurin ja järjestyksen vaihtoehto on sekasorto ja kaaos. Ylimpänä käskijänä tarvitsee vain kohottaa kätensä ja näyttää sormellaan, mitä haluaa. Ongelmaksi muodostuu, että kun on moneen kertaan saanut sen, mitä haluaa, ei voi enää keksiä mitään uutta haluttavaa.

Kuninkaalla on aluksi vain yksi painajainen, joka kiusaa häntä päivin ja öin. Hän pelkää salaliittoa, joka pyrkii syrjäyttämään hänet valtaistuimelta ja riistämään häneltä hänen kaikkivoipaisen valtansa ja oikeutensa maapallon luonnonvaroihin.

Kuninkaan painajainen alkaa vähitellen saada seurakseen toisen riivajaisen. Öisin hänen päässään pyörivät kaikki mielihalut, jotka ovat tulleet tyydytetyiksi. Sen lisäksi hän alkaa kiivaasti miettiä, löytyisikö mitään uutta haluttavaa. Niinpä hän toteuttaa yhä uudestaan vanhoja mielihalujaan, kunnes kyllästyy lopullisesti loputtomaan toistamisen toistamiseen.

Sitten koittaa päivä, jolloin viekkaat salaliittolaiset, joista todellakaan ei ole puutetta, kaupittelevat kuninkaalle ajatuksen, joka ei ole itsestään pälkähtänyt kuninkaan päähän. He esittelevät kuninkaalle hyvin tai oikeastaan erittäin hyvin varustellun avaruusaluksen, josta ei loistokkuutta puuttu. Aluksen matkustajiksi voidaan kelpuuttaa kuninkaan itsensä lisäkäksi vain ja ainoastaan hänen luotettavimmat sukulaisensa, parhaat suosikkinsa ja vaikutusvaltaisimmat hengenheimolaisensa. Kuningas on suunnattoman ilahtunut mahdollisuudesta aivan uudenlaiseen kokemukseen.

Kuningas ystävineen astuu alukseen. Suuren ilotulituksen räiskähdellessä jättimäinen kantoraketti nostaa jättimäisen avaruusaluksen öiselle taivaalle eikä siitä sen jälkeen koskaan kuulla mitään. Kuningasten kuninkaan lähdettyä maanpiiri joutuu sekasortoiseen tilaan ja sellaisena se pysyy aina hamaan tulevaisuuteen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti