lauantai 18. tammikuuta 2014

Uusia innovaatioita autoilun saralla

Sibutissa järjestetyillä CES-teknologiamessuilla nähtiin todella mielenkiintoinen ja tarpeellinen autoteknologian innovaatio, kun Naffin uusin konseptiauto Superfluous Sport esiteltiin ällistyneelle yleisölle.

Tämä 6-litraisella V8-moottorilla varustettu e-tron -hybridikaunotar tuottaa jopa 700 hevosvoiman tehon. Melkoisesta tehostaan huolimatta auto kuluttaa vain 3,5 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä.

Auton kiihtyvyys 0 - 100 kilometriin tunnissa on 1,2 sekuntia. Huippunopeus on 425 kilometriä tunnissa. Ohitettava autoilija ei ehdi nähdä mikä meni ohi! Suurten nopeuksien uskotaan vähentävän sekä ruuhkia että onnettomuuksia syystä, että ruuhkia ei ehdi syntyä eikä inhimillisiä ajovirheitä ehditä tehdä.

Suuret ajonopeudet edellyttävät tehokkaita ajovaloja. Matrix LED- ja laservaloteknologiasta on löytynyt sopiva sovellus tähänkin vaatimukseen ja niinpä ajovalot valaisevat tietä lähes kahden kilometrin matkalta. Tämän ominaisuuden uskotaan tulevaisuudessa vähentävän katuvalaistuksen tarvetta, josta puolestaan syntyy huomattavia säästöjä yhteiskunnalle.

Auton sisällä on robottimainen käyttöjärjestelmä, joka muistuttaa älypuhelimien järjestelmiä. Auton kaikki toiminnot näkyvät TFT-näytöltä kolmiulotteisella grafiikalla, kun prosessorina toimii Twit Boo 90 -suoritin.
Auton sarjatuonnon on suunniteltu pääsevän vauhtiin alkuvuodesta 2015 Hawassan lentokonetehtaalla.

Insinöörien suunnittelupöydillä on lisäksi kehitteillä seuraavan sukupolven kaunotar. Se on ydinreaktoria voimanlähteenä käyttävällä suihkuturbiinilla varustettu kansanauto, jonka lähtönopeus 0 - 500 kilometriin tunnissa on vain puoli sekuntia. Mahdollisten ilmalentojen aikana voimanlähteiksi kytkeytyvät automaattisesti aurinkopaneelit, jotka on mikrosiruina leivottu auton maalipintoihin. Tämän uskotaan kiinnostavan erityisesti ralliväkeä.

Johan saadaan liikettä niveliin ja vauhtia persuksiin! Kaikinpuolinen liikkumisen nopeutuminen lisää jatkuvan kasvun ja kestävän kehityksen edellytyksiä, viestitään Sibutista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti