maanantai 25. lokakuuta 2010

Sukupuolivähemmistöille omat seurakunnalliset yhteisöt

Uusia kirkkokuntia, lahkoja ja uskonnollisia yhdistyksiä perustetaan maailmaan kiihtyvässä tahdissa. Ne toimivat valtiokirkojen sisä- ja ulkopuolella. Niillä on lähetystyön luonne. Ne tulkitsevat Raamattua vapaasti tai ahtaasti tai millä tulkinnalla mikin haluaa muista erottua. Yhtä kaikki ne herättävät ihmisiä kristilliseen elämään siinä kuin valtiokirkotkin.

Sukupuolivähemmistöjen tulisi myös perustaa omia seurakunnallisia yhteisöjä, joilla olisi omat kirkkonsa. Sitä kautta nämä vähemmistöt voisivat korostaa omia tulkintojaan Raamatusta ja saada omat oikeutensa pappeineen, vihkisimineen jne. Tämä antaisi lisää vauhtia ja voimaa myös valtiokirkkojen lähetystyölle. Sukupuolivähemmistöt saisivat samalla häiriöttömän mahdollisuuden kokea uskoa vahvistavaa yhteyttä omassa kirkossaan.

Ekumenian kannalta erilaisten uskontojen yhtenäisyys ja kristillisten yhteisöjen keskinäinen yhteistyö saattaisi muodostua entistä haastavammaksi, mutta ei sen vaikeammaksi kuin mitä se jo nyt on. Sukupuolivähemmistöjä on joka tapauksessa kaikissa uskonnoissa ja uskonnollisissa yhteisöissä aina ollut ja tulee aina olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti