tiistai 12. tammikuuta 2010

George den Störste Törstig


Vem kan vara ännu större kung än alla kungarnas kung Georg den Störste Törstig, Kung Alkohol. I namn av den här stormannen tar man en, tar man två och därefter ser man inte vart helan går. Med alkohols makt och styrka har man erövrat land från afrikaner och indianer. Genom att sälja och servera, smuggla och bränna, beskatta och förtulla har man skapat förmögenheter i miljarders värd. Samtidigt har man ruinerat och förslavat människor, gjort dom sjuka och galna, brutit familjer, fått par skiljas och sammanfurit förfallna bröder under bryggor.

Varför står alkoholen emellertid på hederplats? Varför serveras alkohol såväl hemma som i kyrkan, såväl på självständighetsdagens fest som i teater och säljes i livsaffärer, på restauranger och på krysningsbåtar? Jo, det är därför att alkohol är nummer uno. Kung Alkohol är den mäktigaste av alla kungar och av människans eviga ovänner.

Er Majestät Georg den Störste Törstig, Kung Alkohol, alla levande kungarnas kung, jag framlutar och böjar knä för er allmäktige makt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti