perjantai 11. maaliskuuta 2016

Voiko olla totta!

Maailman ihan kaikkein suurin risteilyalus on rakenteilla Gomorranian telakalla Länsi-Horniassa. Laivan pituus on kahdeksan ja puoli kilometriä. Se ei mahdu mihinkään satamaan. Alus risteilee Keski-Atlantilla ja Tyynellä valtamerellä. Sillä on kaksi kolmesataa metriä pitkää tukialusta, jotka toimivat huolto- ja yhteystehtävissä.

Risteilyaluksen takakannella on kansainvälinen lentokenttä ja etukannella golfkenttä. Laivan keskikannella on kilometrin pituinen järvi, johon on upotettu yli 10 000 kuutiometrin suuruinen akvaario. Akvaariossa esitetään kahden tunnin välein koulutettujen miekkavalaiden taistelunäytöksiä. Järven erikoisuutena on kaunis saaristo, johon turistit voivat tehdä opastettuja pique-nique-retkiä keskiaikaisilla purjealuksilla.

Lukemattomien ravintoloiden, pubien, cafeterioiden, erikoismyymälöiden ja muiden asiaan kuuluvien palvelujen lisäksi mainittakoon vain jäätelökioskit, joita on kaikilla 29 kannella kahdenkymmenen metrin välein.

Risteilyaluksen tukikohdaksi on suunnitteilla torni Tyynelle valtamerelle, jossa se ulottuu yhdeksän kilometrin syvyyteen. Sieltä torni kohoaa kaksi kilometriä merenpinnan yläpuolelle. Torniin asennetaan pikahissi, joka kiidättää turistit meren pinnalta meren pohjaan yhdeksässä sekunnissa sekä pohjasta pinnalle ja edelleen ylös kahden kilometrin korkeuteen yhdessätoista sekunnissa.

Torniin sijoitettavista palveluista päätetään sen jälkeen, kun palveluja koskeva suunnittelukilpailu on ratkaistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti