sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Käyttäkää käsiä!

Erään oppikoulun voimistelunopettaja kannusti 1960-luvulla oppilaitaan juoksukilpailun loppumetreillä: Käyttäkää käsiä, käyttäkää käsiä! Tämä innovatiivinen opettaja tuli valituksi eduskuntaan eikä enää opettajan toimeen palannut. Tänä päivänä innovatiivisuutta kaivataan myös kansanedustajilta, joista moni edustaa kansalaisia myös maan hallituksessa ja  hyvinvointialueiden valtuustoissa.

Eduskunnan enemmistön tuella hallitus leikkaa kehityksensä alkuvaiheissa olevien hyvinvointialueiden määrärahoja. Tarkoituksena on, että upouusien organisaatioiden tulisi  tuottaa entistä parempia palveluja nopeammin ja kohtuullisemmilla kustannuksilla kuin aikaisemmin oli mahdollista.

Uudistuksen ovat suunnittelleet ja toimeenpanneet valtakunnan parhaat asiantuntijat ja erilaisten poliittisten suuntausten ääniharavat. Uudistuksen kalkkiviivoille tultaessa ovat kuitenkin hyvä neuvot tarpeen. Enää ei voida kannustaa: Käyttäkää päätä, käyttäkää päätä! Voidaan ainoastaan huutaa: Käyttäkää käsiä, käyttäkää käsiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti