Pienet robotit kuljettavat jalkakäytävillä posti- ja ruokapaketteja samalla tavalla kuin ihmiset, jotka seisahtuvat liikennevaloihin ja kompastelevat satunnaisiin esteisiin. Droonit auttavat ihmistä sotatoimialueilla ja robotit leikkaussaleissa. Tekoäly on sitten omaa luokkaansa oleva robottiyhteisö, joka ylittää ihmisyhteisöjen tehokkuuden nopeudessa.
Sodankäynti, politiikka, neuvottelutaito ja sääntöjen luominen ovat asioita, joita ihminen on tottunut käyttämään hyväkseen monenlaisissa tilanteissa. Ihminen on oppinut käyttämään valtaa ja pienet joukot oppineet hallitsemaan suuria joukkoja. Nyt olemme sellaisen ajan kynnyksellä, jolloin ihmisen kehittämät menetelmät alkavat hallita ihmisen toimintaa. Esimerkiksi media ja mainonta luovat yhä uusia tarpeita hyvän elämän ylläpitämiseksi.
Onko sitten onni vai onnettomuus, että tekoäly on hurmannut ihmiskunnan sellaiseen lentoon, että maailmanlaajuiset poliittiset ja taloudelliset päätökset on tehtävä ilman ihmisjärjelle käsitettäviä perusteita? Kyllä se saattaa olla välttämätöntä, sillä vaihtoehdoksi ovat tarjolla viidakon lait, jotka nekin ovat pitkien aikojen kuluessa johtaneet villin luonnon monimuotoisuuteen.